Fra Småland til Alaska

Centralsmøring øger driftssikkerheden på dit udstyr

Fra Småland til Alaska – centralsmøring øger driftssikkerheden

Transport af gods kan ske på forskellige måder, og det vi først og fremmest tænker på er lastbil, tog og skibsfart. Det vi ofte ikke tænker på, er hvordan godset kommer frem til det rette sted på det rette tidspunkt.

Store mængder gods, der skal håndteres under tidspres, stiller krav til maskiner og personale. Materialehåndtering skal ske pålideligt og sikkert, hvilket er Svetrucks kendetegn for deres gaffeltrucks, containerhåndteringsmaskiner og tømmerhåndteringsmaskiner.


Specialtrucks og tømmerhåndteringsmaskiner med centralsmøring
Svetruck i Sverige fremstiller ca. 200 maskiner om året, primært gaffeltrucks og containerhåndteringsmaskiner, men også tømmerhåndteringsmaskiner. Alle maskiner er mere eller mindre kundetilpassede, så det er en udfordring i sig selv at være fleksibel med forskellige standardkomponenter.

Driftsikkerhed øges med centralsmøring
En del af at nå kundernes mål om effektiv materialehåndtering er driftssikkerhed, og det er en af grundene til, at Svetruck har Lincolns automatiske smøresystemer som standard. Kravet til maskinernes tilgængelighed øges hele tiden. Tid til manuel smøring findes simpelthen ikke.

Komponenter, der er nemme at montere, er vigtige
Al konstruktion, udvikling og montering foregår i samme lokale. Hver maskine følges af to medarbejdere gennem montering og testkørsel. Slanger, fordelere og pumper til centralsmøreanlægget monteres løbende under produktionsprocessen. Svetruck stiller høje krav til deres trucks, og det præger også valget af komponenter - SKF Lincolns centralsmøreanlæg er både let at montere og af høj kvalitet.

”Høj kvalitet og "payback" er det, der kendetegner os hos Svetruck, og det gør, at vi har kunder over hele verden!”, siger Tommy Andersson, indkøbsansvarlig hos Svetruck.

Han fortsætter: Vi har en god dialog med vores kunder og har kendskab til deres hverdag. Vores maskiner arbejder i et hårdt miljø, og vi konstruerer maskinerne for at opfylde personalets sikkerhed og komfort, og selvfølgelig, driftssikkerhed er et must.

“Vi har en kunde, der er aktiv i Alaska. I disse trucks er der mange specialkomponenter, men her kan vi anvende SKF Lincolns centralsmøreanlæg som standard. De er robuste nok til det ekstremt krævende miljø der“, siger Tommy Andersson, indkøbsansvarlig hos Svetruck.

Fakta om Svetruck:

• Startet i 1977 i Ljungby, hvor fremstilling og udvikling stadig foregår.
• Producent af gaffeltrucks, containerhåndteringsmaskiner og tømmerhåndteringsmaskiner.
• De er en verdensledende aktør inden for gaffeltrucks og leverer til over 70 lande.
• Datterselskaber i Tyskland, Belgien, Norge og USA.
• Siden 1990'erne har Svetruck anvendt SKF Lincolns centralsmøreanlæg.

Fordele ved Lincolns centralsmøreanlæg fra SKF:

• Øget produktivitet
• Længere levetid på maskinen
• Sikrere arbejdsmiljø
• Mindre forbrug af smøremidler
• Bidrager til længere serviceintervaller

Egenskaber:

• Robuste komponenter til hele systemet
• Kan klare hårde og krævende miljøer
• Høj kvalitet på fordelere og nipler


Denne case er udarbejdet af SKF Lincoln i Sverige i september 2019.


Masytec er specialister i centralsmøring - lad os hjælpe dig!
Vores teknikere kan rådgive og designe lige det centralsmøreanlæg eller smøresystem, som passer præcist til dig. Vores force er både standard og kundetilpassede smøreløsninger.

Hos os får du landsdækkende service og montage. Et stort lager af komponenter til smøreanlæg gør, at vi hurtigt kan hjælpe dig.

Kontakt Masytec med din forespørgsel:
+45 43 45 88 66 eller på mail: info@masytec.dk

Relaterede artikler