+45 70 20 04 11

Nu går det lynende hurtigt

Hos JKF Industri i himmerlandske Als har den laserskærende del af produktionen fået en overhaling med investeringen i den seneste teknologi inden for fiberdisklaserskæring med automatisk plade-load og ergonomisk station for emnepluk.

Med den produktivitetsforbedring den seneste maskine på laserskæresiden har resulteret i for den jyske producent
af ventilationsløsninger JKF Industri A/S, så er dagene efterhånden talte for virksomhedens to ældre CO2-laserskæremaskiner.

Det konstaterer firmaets projekt- og kvalitetschef Casper Houmann Jensen, der har været med hele vejen i projektfasen omkring opgraderingen af afdelingen, og som har siddet og regnet på den anseelige større mængde plader årligt, der kan blive til emner med det ændrede setup.

Nærmere bestemt har Alsvirksomheden, der primært skærer emner i en pladetykkelse på én til ti millimeter, valgt at gå All In med en større TRUMPF-løsning og det seneste grej, den tyske gigant kan byde ind med, leveret af AVN Pladeteknik A/S ved teknisk salgskonsulent Morten Dahl.

Med den otte kilowatt store fiberdisklaserskæremaskine fra TRUMPFs 5000-serie suppleret af et Tru-Store-tårn med Part-Master-emnehåndtering, der fungerer som et skrånende udsorteringsbånd, er den laserskærende produktion gået fra at være en flaskehals til at out-performe de omgivende processer.

Dermed er det nu op til Casper Houmann Jensen og de dedikerede medarbejdere i afdelingen at finde det rette setup for at tilpasse ordrestyringen og materialeflowet omkring maskinen, så de opnåede produktivitetsforbedringer forsætter videre i værdikæden.

 

LANGT MINDRE GAS
At komme dertil sker dog ikke ved at knipse med fingrene, for selvom skæreprocessen går hurtigt, kan ikkeoptimerede håndteringsprocesser stadig resultere i, at laseren står stille, når den burde køre for fulde gardiner.

”Regner man på et fuldt optimeret setup, så er det vores vurdering, at fiberlaserskæremaskinen kan fremstille dobbelt så mange emner årligt, som vi kunne på de to ældre. Det vil sige, at vi runder 500 plader om ugen i snit,” siger projekt- og kvalitetschefen, og fortsætter: ”Aktuelt er vi oppe på 350 plader om ugen, men med de tiltag, vi er ved at implementere herunder en række leanprocesser, så skal vi nok nå vores mål inden for en overskuelig fremtid.”

På sigt ønsker virksomheden også at implementerer Trumps High Speed Ecoteknologi, som maskinen er klargjort til.
Denne tilføjelse har potentiale til at spare op til 70 procent af gasforbruget ved skæring i de tykkere plader uden at gå på kompromis med hastigheden, da der som oftest køres med nitrogen for at undgå oxiddannelse/skaller.

”Når alt kommer til alt, så er vi godt tilfredse med maskinsetuppet. Nu glæder vi os over at være kommet i mål med det, så vi kan give os i kast med alle de andre processer for ikke at tale om de mange andre afdelinger i produktionen, vi er i gang med at optimere,” konstaterer Casper Houmann Jensen.Af Thore Dam Mortensen, Teknovation.dk, 1. februar 2019


AVN Pladeteknik A/S  -  Dalager 1  -  DK-2605 Brøndby  -  Tel: +45 70 20 04 11  -  Fax: +45 43 24 55 04  -  avn.pladeteknik@avn.dk