+45 70 20 04 11

Afgratning løftet til et helt nyt niveau

KM Vandskæring i Nørresundby har investeret i en Lissmac afgratningsmaskine. Både kapaciteten i virksomheden og kvaliteten er løftet.

- En verden til forskel. Sådan lyder det fra Kenneth Marcussen fra KM Vandskæring i Nørresundby.

Han har netop investeret i en LISSMAC afgratningsmaskine fra AVN Pladeteknik, og maskinen er installeret og taget i brug.

KM Vandskæring i Nørresundby er specialister i vandskæring af emner i alle typer materialer, herunder rustfri stål, stål, aluminium og porøst materiale.


Træls manuelt arbejde

- Vi har hidtil foretaget afgratningen manuelt i hånden. Det har vi brugt mange mandetimer og meget mandskab på, så det er blevet til en del overtid i produktionen. Derfor var det nødvendigt for os at finde en afgratningsmaskine, som kunne automatisere processen, siger ejer af KM Vandskæring, Kenneth Marcussen.

Virksomheden havde også brug for ekstra kapacitet for at kunne følge med efterspørgslen, så der ikke opstod flaskehalse omkring efterbehandlingen af emnerne.

- Det er intet problem nu. LISSMAC-maskinen kører komponenterne igennem, så de bliver kantrundet og afgratet på begge sider i én arbejdsproces. Det gør, at vi kan tage endnu flere opgaver ind, så I kontakter os bare, siger Kenneth Marcussen.


Stor fleksibilitet og ensartethed

Ifølge Morten Dahl, teknisk salgskonsulent hos AVN Pladeteknik, så giver LISSMAC afgratningsmaskinen stor fleksibilitet, da maskinen kan håndtere emner op til to meter i bredden.

- En Lissmac afgratningsmaskine åbner muligheder for øget produktivitet, da processen bliver automatiseret. Det er en maskininvestering, som hurtigt er tjent hjem, når du regner omkostningen ud per bearbejdet emne, siger han.


Øget produktivitet

Der er en øget efterspørgsel efter afgratningsmaskiner, ifølge Morten Dahl, da der stilles højere krav til slut-finish på komponenterne.

En anden faktor, som også gør sig gældende er, at manuel afgratning i hånden er belastende og fysisk hårdt for medarbejderne, som risikerer slitage på muskler og led. Det kan derfor godt betale sig at automatisere processen både for medarbejdernes skyld og for at kunne tilbyde kunderne mere kapacitet.


LISSMAC på HI-messen
AVN Pladeteknik repræsenterer tyske LISSMAC i Danmark, og på stand C2582 på HI-messen i Herning kan man den 1.-3. oktober møde AVN Pladeteknik, som afholder live demonstration af en LISSMAC afgratningsmaskine.


Artiklen er skrevet af Simon Dinsen Hansen, Jern & Maskinindustrien. Den har været bragt i Jern & Maskinindustrien 13. september 2019


AVN Pladeteknik A/S  -  Dalager 1  -  DK-2605 Brøndby  -  Tel: +45 70 20 04 11  -  Fax: +45 43 24 55 04  -  avn.pladeteknik@avn.dk